fbpx

SÅDAN OPBYGGER DU DEN RETTE TEKNIK

 

Efter at have indset, at et fitnesscenter ikke så slemt, som jeg havde forventet, tænker jeg, at jeg lige vil opsummere min oplevelse.

Hvor hårdt kan styrketræning egentlig være? Saml en vægt op og begynd at løft.

(Dette var mine første spæde tanker.)

Jeg skal være ærlig her. Min opfattelse af styrketræning var temmelig naiv. Jeg har aldrig tænkt på det at styrketræne, som noget der krævede den store teknik.

Men for dælen jeg har taget fejl, hvad det angår. Teknik er NØGLEN til succes!

Jeg troede eksempelvis, at det at lave et squat, ville være meget simpelt og noget jeg kunne gøre med bind for øjnene.

Dette var dog ikke tilfældet, da det kom til stykket. Det viser sig nemlig, at det at udføre et squat med korrekt teknik er temmelig svært, når man aldrig har prøvet det før.

Start stille og roligt.

Jeg kan sagtens se det appellerende i at smide en masse tunge vægte på stangen for at undgå at ligne en nybegynder. Men i virkeligheden gør det mere skade end gavn.

Thomas er meget fokuseret på min teknik, og at jeg udfører alle øvelserne korrekt.

Mantraet er simpelt.

Hvis du ikke kan løfte vægten med den rigtige teknik – bliver du nødt til at reducere belastningen.

Denne besked er essentiel. Specielt for os tynde eftersom vores frygt for at se dumme ud i fitnesscenteret ofte kan friste os til at løfte mere, end vi kan klare.

Man kan nemlig godt gå med følgende tanke:

Jeg er ikke tilfreds med hvordan min krop ser ud og jeg ønsker derfor en hurtig forandring – et quick fix. Nu har jeg endelig fået taget mig sammen til at tage ned i fitnesscenteret, så jeg skal helt sikkert løfte tungt, så jeg får valuta for pengene. Sorry, but this is not how it works!

I virkeligheden gjorde vi det stik modsatte. Vi fokuserede udelukkende på teknikken i starten.

Det her kan måske lyde skørt, men det forholder sig faktisk således:

Hvis du udfører dine øvelser med den rigtige teknik, vil du hurtigere stige i vægt og styrke. Selv hvis du starter med en lavere belastning!

Årsagen er faktisk ganske enkel. Hvis du løfter en for tung vægt med dårlig teknik, aktiverer du automatisk de forkerte muskelgrupper, da kroppen forsøger at kompensere for din manglende styrke.

Dette vil både give dårligere resultater i forhold til at opbygge den rå styrke, du har behov for, og samtidig øge risikoen for at udvikle skader.

For mig var dette noget af en øjenåbner og noget, som jeg ikke har tænkt over før.  

Så jeg ønsker naturligvis at dele denne indsigt med jer andre!

Så tag et kig på Thomas’ blogindlæg omkring træning for muskelmasse og læs de gode tips (Klik her). Hvis du køber et personligt træningsprogram, får du samtidig træningsvideoer med, som viser den rigtige teknik i alle øvelserne.

Sæt dig ordentlig ind i øvelserne og teknikken inden du starter ud med din træning eller få Thomas til at hjælpe dig. På den måde minimerer du risikoen for skader og samtidig vil du hurtigere se fremskridt end hvis du forsøger dig på “hvor meget kan jeg løfte” metoden.

LetsGain

Om LetsGain

Kontakt

Tlf. 21 60 68 60

E-mail. hej@letsgain.dk

Følg os