fbpx

Hvorfor er det vigtigt at kende sin kropstype?

 

Du har sikkert hørt det flere gange i løbet af dit liv. Folk der fortæller dig, at du ikke er i stand til at tage på i muskelvægt, og at du er fortabt på grund af din knoglestruktur og fordi dine forældre har efterladt dig med den værst tænkelige genetik.

At lytte til den slags vrøvl kan for de fleste personer være meget selvdestuktivt. For begynder du først at tro på dette og dermed tænke, at du er begrænset på grund af noget, som du født med. Ja så minimeres dine chancer automatisk for at for succes.

Jeg kan ikke understrege dette nok – lad aldrig andre mennesker diktere hvad der er og hvad der ikke er muligt for dig.

For selv om vi mennesker har forskellige kropstyper, og selv om vores medfødte genetik er noget, vi ikke har kontrol over, kan vi stadig opnå fantastiske resultater med vores kroppe. Det kræver dog, at vi stoler på os selv, holder os forpligtet til vores planer og vigtigst af alt, at vi knokler hårdt for at nå vores mål.

Din motivation afhænger både af troen på, at det kan lade sig gøre og vigtigheden af “projektet”

Så inden du kaster dig ud I en livsstilændring, er du først og fremmest nødt til at stille dig selv et par vigtige spørgsmål. Hvorfor ønsker du at foretage denne ændring, og hvor mange kræfter er du villig til at lægge I projektet?

Når du har gjort dette, og du har taget beslutningen om at gå all in, har du taget det første store skridt til en sundere og stærkere krop. For det VIL kræve bade energi, tid og prioritering fra din side, når du først går I gang. Men bare rolig, det gode er, at din krop kommer til at elske dig for det!

Næste step er, at du skal finde ud af hvilken kropstype du har, da dette har stor betydning i forhold til, hvordan din kost og træning skal sammensættes, for at opnå de bedste resultater.

Lad os tage et kig på de tre kropstyper:

 

Ectomorph

Har du små led og lange lemmer som bærer på tynde og magre muskler? Er du fladbrystet med smalle skuldre og hofter? Har du svært ved at tage på I muskelmasse uanset hvor meget du spiser og træner? Hvis dit svar til disse spørgsmål er “ja”, er du højst sandsynligt i ectomorph kategorien.

Vi ectomorphs er kendetegnet ved at være naturlig tynde med et effektivt og hurtigt stofskifte. Vi bliver hurtigt mætte og har rigtig svært ved at tage på i vægt, hvorfor vi også har fået tilnavnet “hard gainers”.

Faktisk er vi den type person, som ofte pisser de andre kropstyper af, fordi vi ligner nogen, der kan spise lige hvad vi vil, og stadig forblive tynde. Dette er dog en sandhed med modifikationer. Vores genetick og metabolsime får det blot til at se ud på denne måde.

Mesomorph

Brad Pitt, Ryan Reynolds og Will Smith. Disse 3 fyre er gode eksempler på mesomorph kropstypen. Mesomorphs har normalt en flot kropsholdning og en muskuløs og atletisk krop. Deres lår og overarme er veludviklede og de har en V-formet krop med brede skuldre og en stærk core. Mesomorphs har lettere ved tage på i muskler og tabe kropsfedt, hvilket giver dem de bedste forudsætninger for at skabe drømmekroppen.

Endomorph

At være endomorphs er stort set det modsatte af at være en ectomorph. Disse personer er karakteriseret ved at have en stor kropsstamme med brede hofter samt lår og overarme der ofte er mere veludviklet i forhold til resten af kroppen.

Endomorphs har en langsommere metabolisme, hvilket gør det lettere for dem at opbygge muskelmasse. Modsat ectomorphs som betegnes som hard gainers kan mesomorphs nemt klassificeres som “easy gainers”.

Endomorphs har dog den udfordring at de ofte besidder en umættelig appetit som i kombination med deres dovne stofskifte gør det sværere for dem at holde vægten og fedtprocenten nede.

Når du har fundet ud af hvilken kropstype, du hører til, kan du nu nemmere målrette din træning og kost.

LetsGain

Om LetsGain

Kontakt

Tlf. 21 60 68 60

E-mail. hej@letsgain.dk

Følg os